Van berkel               
& VAN WENUM

wat is de inhoud?

De mindfulnesstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van tweeënhalf uur en een stiltedag. De training vindt altijd plaats op woensdagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur. De stiltedag duurt van 10.30 uur tot 15.30 uur en is altijd op een zaterdag rond de zesde week van de training.

De locatie wordt nog bekend gemaakt.


Inhoud van de bijeenkomsten

Tijdens de bijeenkomsten krijgt u instructie en gaat u aan de slag met de verschillende oefeningen uit het programma, variërend van eenvoudige yoga/lichaamsoefeningen tot mindfulness meditaties. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor achtergronden bij deze thema’s. Tijdens de bijeenkomsten worden de verschillende oefeningen uitgelegd en beoefend. Ook is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, zodat deze het best geïntegreerd kunnen worden in ieders dagelijkse leven. Hierbij is het uitgangspunt, dat ieder oefent met respect voor zijn grenzen en mogelijkheden.


Thuis oefenen

De training vraagt van deelnemers ook een dagelijkse tijdsinvestering thuis van 45 tot 60 minuten. U kunt thuis met behulp van geluidsfragmenten én een werkboek oefenen. Deze audiobestanden kunt u beluisteren of downloaden via de button 'Audio & Werkboek voor deelnemers' op deze pagina. Hiervoor heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig.

Deze toegangscode krijgt u aan het begin van de training. Ook krijgt u iedere week enkele praktische opdrachten mee die u in uw alledaagse bezigheden kunt inpassen, waardoor u de mindfulness een duurzame plek in uw leven kunt gaan geven.


Groepsgrootte

Minimaal 6 deelnemers.


Wat mee te nemen naar de training?

Gemakkelijke kleding die niet knelt. Eventueel ook extra sokken en een handdoek voor de liggende oefeningen. Matten, kussens en bankjes zijn aanwezig.