Van berkel               
& VAN WENUM

Voorbeelden van hulpvragen

“Ik wil assertiever worden, mijn grenzen gemakkelijker aangeven, beter tegen kritiek kunnen, nee durven zeggen en gemakkelijker steun durven vragen”.


“Mijn ouders zijn nog niet zo lang geleden gescheiden en ik heb veel verdriet en problemen door de veranderde situatie. Ik wil hen niet lastig vallen met mijn emoties, maar ik moet er wel met iemand over praten”.


“Ik ben altijd bang dat anderen me niet leuk vinden. Komt misschien door mijn pestverleden”.


“Ik heb zoveel meegemaakt in mijn ouderlijk gezin, denk er te vaak aan, ik kom er niet van los.”


“Ik heb last van paniekaanvallen”.


“Mijn vader/moeder/broer/zus is overleden, ik voel me soms zo alleen en weet hier steeds minder goed mee om te gaan. Ik wil er met een onafhankelijk iemand over praten”.


“Stress, altijd stress. Hierdoor loopt mijn studie/relatie niet meer goed. Ik heb al geprobeerd te veranderen, maar het lukt me niet alleen”.


“Ik weet dat ik aan het vermijden ben. Ik voel me er slecht bij maar aanpakken lukt me niet”.


“Ik ben bang dat mijn vriend(in) me verlaat. Probeer alles perfect te doen, maar die angst blijft bestaan”.


“Ik heb wel voor deze studie/werk gekozen, maar voel me er steeds somberder en doellozer bij. Maar ik weet ook niet wat ik dan wel leuk vind.”


“Ik ben zo bang dat mijn moeder een ziekte krijgt en dood gaat. Ik kan die gedachte niet loslaten”.


“Ik heb te vaak ruzie met …(mijn ouders/vriend/vriendin), en voel me daar verdrietig, verward en boos over. Waarom? Kunnen we hier over hebben”.


“Ik wil mijn opleiding/werk te perfect doen, ik heb er daardoor geen plezier meer in en faal altijd, want het wordt nooit zo perfect als in mijn wensen. Langzaam aan wordt het me te veel. Ik weet dat ik het anders moet gaan doen. Ik krijg raad, maar kan mijn gedrag maar niet veranderen”.


“Ik heb een traumatische gebeurtenis meegemaakt en deze blijft terug komen in mijn dromen, en herinnering”.


“ Ik wil mezelf beter leren kennen. Kan ik daar coaching voor krijgen?”.


“Presenteren voor een groep mensen; ik zie er als een berg tegenop, kan er dagen van tevoren al buikpijn over hebben. Het wordt niet minder, eerder meer”.


“Ik ben somber, heb nergens meer echt zin in. Zou het te maken hebben met de scheiding van mijn ouders? Maar dat is al jááááren geleden …”.


“Ik …… .”.