Van berkel               
& VAN WENUM

Wij zijn:

Drs. Ton van Berkel

Drs. A.M. van Berkel is BIG-geregistreerd psychotherapeut, GZ-psycholoog,  coach, relatietherapeut   en gecertificeerd mindfulnesstrainer.  Naast psychologie studeerde hij vijf jaar filosofie. Inmiddels is hij al vele jaren werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg.


Hij begon als psychotherapeut /GZ-psycholoog binnen instellingen en sinds 1999 heeft hij een eigen psychotherapiepraktijk in Rotterdam. Naast individuele-, relatie- en traumabehandelingen verzorgt hij al meer dan twintig jaar mindfulnesstrainingen.


Sinds lang is Ton van Berkel geïnteresseerd in verbindingen tussen denkbeelden vanuit de Westerse filosofie en de levenspraktijken vanuit het Boeddhisme. Meditatie, yoga en mindfulnesstraining zijn voor hem belangrijke vaardigheden om op een betrokken wijze in het leven te staan.
Ton is ook relatietherapeut en geregistreerd EFT-therapeut.


Marjolein van Wenum, MSc

Marjolein van Wenum heeft als 20 jarige een HBO opleiding in Toerisme gevolgd en hierin gewerkt. Als 30-jarige is zij naar de Pabo gegaan waarna zij, met plezier, verschillende functies in het onderwijs had. Als 40 jarige waagde zij toch nog de sprong naar het universitaire onderwijs en na het behalen van haar Master Orthopedagogiek is zij gaan werken in de GGZ. Diverse opleidingen, waaronder die van systeemtherapeut, volgden. Marjolein is ook relatietherapeut. Hiervoor heeft zij een postuniversitaire opleiding gedaan als ook de EFT-opleiding. Daarnaast is haar levenservaring ook een bron van begrip en kennis. Sinds enkele jaren heeft zij haar werkveld verbreed naar coaching. Hier staan uw vragen rondom uw leven centraal en hoeft er geen diagnose gesteld te worden.

Marjolein ziet in haar praktijk veel mensen die worstelen met rouw en afscheid.  Ook heeft zij veel cliënten die problemen ervaren in hun omgang met hun familie. Door er tijd voor te nemen en gevoelens en gedachten uit te diepen, kunnen zij meestal een andere weg vinden en komen zij verder in dit proces. 

Zij is erg blij met de praktijkruimte met uitzicht op de havens en Rotterdam Zuid, de plek waar zij opgroeide en waar haar wortels liggen. In haar therapieën en coaching trajecten vindt zij het belangrijk om samen te kijken naar uw wortels liggen en welke gedragspatronen u heeft meegenomen uit uw jeugd en verleden. Deze voldoen vaak niet meer in de volwassenheid en kunnen u zelfs belemmeren in het heden en de omgang met anderen. Samen onderzoeken we, en kijken we wat er kan en moet veranderen en hoe u de regie weer over uw leven voelt.